2 Mart 2009 Pazartesi

ŞERBETLİ VE SÜTLÜ TATLILAR

ŞEKERPARE
1 kg un
300 gr toz şeker
1o gr OVALETTE kabartma tozu
500 gr yağ
80 gr sıvı yağ
200 gr toz fındık ( 50 gramı irmik olabilir)
Bütün malzeme karıştırılır.Hamur kıvamına getirilir.Ortalarına birer adet fıstık konur.Bu hamur uzun süre bekletilebilinir.Fırına ilk önce 100 dereceye konur ,daha sonra 200 dereceye getirilir.Üzeri kızarınca fırından çıkarılıp şerbeti verilir.

SUSAM TATLISI
1 kg un
40 gr maya
4 yumurta
200 gr yağ
100 gr sıvı yağ
200 gr irmik
150 gr Hindistan cevizi
30 gr OVALETTE kabartma tozu
2 portakal rendesi
300 gr toz şeker
Bütün malzeme hamur haline getirilir.Halka şeklinde yapılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.Mayası gelince üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek pişirilir.180 derecede piştikten sonra 1 litre suya 1 kg şekerle hazırlanan şerbete yatırılır.

YOĞURT TATLISI
60 gr OVALETTE Buğday Nişastası
120 gr İrmik
170 gr Toz Seker
420 gr Yoğurt
6 Yumurta
5 gr OVALETTE Kabartma Tozu
110 gr Un
120 gr Sıvıyağ
Şurup İçin:
600 gr Toz Seker
1200 gr Su
1 Limon Suyu
150 gr HULALA sıvı şanti
Yumurtaları şekerle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede iyice karıştırdıktan sonra karışıma ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Un, nişasta, yag ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dak. pişirin. Su, limon suyu ve sekeri kaynatın, sıcak şurubu tatlının üzerine dökün. Çırpılmış şanti ile dekor yapıp servis yapın.

CHOCOLATE PUDDİNG
1/2 çubuk vanilya
360 mL tam yağlı süt
120 mL HULALA sıvı krema
75 g seker
130 g OVALETTE bitter konfiseri
5 büyük yumurta sarısı
Fırın 135°C ısıtılır. Süt,krema ve şekeri bir tencereye alın. Ortadan böldüğünüz vanilya çubuğunu ekleyin. Şeker eriyinceye kadar çırpma teliyle karıştırarak sütü kaynatın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyince kadar karıştırın ve ateşten alın.Bu karışımı bir kaba dökün ve içinde buzlu su olan daha büyük bir kabın içine yerleştirin. Çırpma teliyle karışım soğuyuncaya kadar devamlı çırpın (5-10 dk kadar).Çikolatalı karışıma yumurta sarılarını ekleyin. Yumurtları iyice yedirinceye kadar karıştırın. Vanilya çubuğunu alın ve elde ettiğiniz kremayı servis kalıplarına dökün .Servis kalıplarını benmaride önceden ısıttığınız fırında bir saat kadar krema koyulaşıncaya kadar pişirin.Çırpılmış krema ile dekor yapıp servis yapın.

KEŞKÜL
2 Litre Süt
400 Gr. Toz Seker
120 Gr. Pirinç unu
200 Gr. Toz Badem
1 Yumurta
Fıstık
Hindistan Cevizi
Sütü sekerle kaynatın. Pirinç ununu az miktarda su ile bulamaç yapın, süte ekleyin. Bademleri sütle bulamaç yapın ve bu karışıma ilave edin. Muhallebi gibi pişirin. Kâselere boşaltarak üzerini fıstık ve hindistancevizi ile süsleyin.

SU MUHALLEBİSİ
2 lt Süt
75 gr OVALETTE Buğday Nişastası
85 gr Toz seker
100 gr Su
Pudra şekeri
Gülsuyu
Süt, seker ve bir tutam tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca az su ile ezdiğiniz nişastayı sicim gibi akıtarak ekleyin. Karıştırarak 20 dak. muhallebi gibi pişirin. Islak kalıba dökerek soğumaya bırakın. Kare şeklinde parçalara keserek üzerine pudra sekeri ve gülsuyu serpin.

PANNA COTTA
Malzemeler;
200 ml HULALA krema
200 ml süt
85 gr şeker
180 gr yoğurt
10 gr OVALETTE vanilya
10 gr OVAJEL toz jelatin
40 gr su
Frambuaz püresi
Yapılşı:
Jelatini su ile sılatıp sıcak su dolu bir kasenin içine oturtun ve benmari usulü eritin.Krema, süt ve şekeri ocak üstünde hafif şeker eriyene kadar ısıtın ve çok ısınmadan ocaktan alıp yoğurt ve vanilyayı ekleyin.(Karışım kesinlikle sıcak olmamalı yoksa yoğurt kesilir ve tatlı istediğimiz gibi ipeksi bir hal almaz!!!) İyice karıştırdıktan sonra jelatini karışıma ilave ederek karıştırın ve mümkünse silikon kalıplara yoksa ıslattığınız veya streç filmle kapladığınız kalıplara boşaltıp buzdolabında 6 saat dinlendirin. Tabaklara ters çevirip meyve sosuyla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder