BADEMLİ YILDIZLAR
Malzeme listesi:
2 yumurta beyazı
150 gr şeker
110 gr toz badem
1çay kaşığı tarçın
Üstü için:
1 yumurta akı
100 gr pudra şekeri
1 limon suyu
Yumurta aklarını kar haline getirin.Şekeri içine azar azar katın.Yaklaşık 5 dakika çırpın.Toz bademi katıp ağır şekilde karıştırın.Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.Pudra şekeri serpilmiş zeminde hamuru açın.Yıldız kalıpla kesin.150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Üst için hazırlanan glasuru pişen yıldızların üzerine sürün.Glasur donduktan sonra servis yapabilirsiniz.
ERİKLİ KURABİYE
Malzeme :
250 gr margarin,
1 çorba kaşığı yoğurt,
60 gr şeker,
750 gr un,
10 gr Ovalette Kabartma Tozu,
1 pk. Ovalette Şekerli Vanilin,
1 adet limon rendesi.
İçi için;
15 ad. olgun ve kırmızı erik,
Hazırlanışı:
Un ve kabartma tozu düz bir zemine elenerek ortası havuz biçiminde açılır. Margarin, yoğurt, limon rendesi, şeker ve vanilin eklenip iyice yoğurulur. Erik büyüklüğünde hamur parçaları alınıp yassılaştırılır ve çekirdekleri çıkarılmış eriklerin üzeri bu hamurla kaplanır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilerek 150ºC’deki fırında 30 dk. pişirilir. Üzerine beyaz karamelden dekor yapılarak servis yapılır.
FLORENTİNER
Malzeme listesi:
10 gr yağ
125 gr HULALA sıvı şanti
100 gr şeker
50 gr kiraz şekerleme
125 gr file badem
25 gr pirinç Antep Fıstığı
30 gr un
50 gr OVALETTE bitter konfiseri
50 gr OVALETTE sütlü konfiseri
Yapılış aşamaları;
Yağ,krema ve şeker bir kap içinde kısık ateşte eritilip karıştırılır.İçine doğranmış kiraz şekerleme,file badem,Antep fıstığı katılır.2 dakika ağır ateşte karıştırılarak koyu krema halinde getirilir.Unu katıp bir kez daha karıştırılır.Yağlı kağıt döşenmiş tepsiye kaptaki malzemeden 1 tatlı kaşığı kadar konur.200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra erimiş konfiseriler tabanlara sürülür.
PASKALYA
1 kilo un
250 gr yağ
250 gr toz şeker
10 gr tuz
50 gr maya
5 gr mahlep
3 yumurta
Malzemeyi yoğurun.Şekil verip mayalanması için dinlendirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
CİCİM KURABİYE
Malzeme:
600 gr un
400 gr Hindistan Cevizi
500 gr margarin
5 gr OVALETTE kabartma tozu
10 gr vanilya
2 yumurta
400 gr pudra şekeri
Yapılışı;
Bütün malzemeyi tezgahta yoğurun.İkiye ayırın.Bir kısım hamuru sade olarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.İkinci hamura 30 gr kakao ekleyin.Ona da şekil verin.Temiz bir fırça ile yumurta akı sürün.üstlerine Antep Fıstığı tozu ekleyin.Yada OVALETTE damla drop serpin. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
KARTOPU
( Hindistan cevizli ve Antep fıstıklı)
Malzeme;
300 gr Hindistan cevizi
100 gr süt tozu
100 gr HULALA sıvı şanti
100 gr pudra şekeri
Üstü için;
Hindistan cevizi ya da Antep Fıstığı tozu
Tüm malzeme karıştırılır. Minik top haline getirilir. İsteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığına bulanır. Bir süre buzdolabında bekletilip servise sunulur.
KESTANELİ SPESİAL
Malzeme:
700 gr kestane püresi
300 gr pudra şekeri
300 gr un
5 yumurta
1 kg toz fındık ya da toz badem
500 gr margarin
Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Elinizle şekil verin. Yağlı kağıt döşenmiş tepsiye yerleştirin.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
KESTANELİ KURABİYE 2
Malzeme :
200 gr kestane kırığı ,
180 gr şeker,
1 ad. yumurta,
150 gr. margarin,
10 gr OVALETTE Kabartma Tozu,
1 pk. OVALETTE Şekerli Vanilin,
½ çay kaşığı tarçın,
420 gr un,
50 gr.OVALETTE bitter damla drop çikolata.
Hazırlanışı:Toz şeker ve yumurta iyice çırpıldıktan sonra sırayla, erimiş margarin, kabartma tozu, vanilin, tarçın, kestane şekeri ve un ilave edilerek yapışkan bir hamur elde edilir. Yağlanmış tepsiye bir kaşık ile konur. 200ºC fırında pembeleşene kadar pişirilir. Üzerlerine eritilmiş OVALETTE konfiseri çikolata akıtılarak servis yapılır.
KOKOSTAR 1
Malzeme :
500 gr hindistan cevizi
400 gr pudra şekeri
250 gr toz fındık
8 yumurta sarısı
200 gr HULALA sıvı şanti
Bütün malzemeyi yoğurun.Dondurma kaşığı ile şekil verip 160 derecedeısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
KOKOSTAR 2
Malzeme;
18 yumurta sarısı
2 bütün yumurta
800 gr hindistan cevizi
300 gr pudra şekeri
400 gr DEKOJEL (isteğe göre beyaz,framboaz,vişne,çikolata vs )
Bütün malzemeyi yoğurun. Dondurma kaşığı ile şekil verin. 140 derecede ısıtılmış fırında15 dakika pişirin.
2 Mart 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder